ПАРИЗ је синоћ горео. На више места у граду симултано су догодила серија атентата у којој је погинуло више од стотину људи, док их је најмање исто толико повређено. Терористи су, очигледно, прецизно бирали симболе: петак 13, стадион Француске, концертну салу, париске кафее…
Испред Стадиона Француске, на коме се играла пријатељска фудбалска утакмица Француска – Немачка, којој је присуствовао и председник Оланд, двојица камиказа су се дигла у ваздух и са собом однела у смрт бројне жртве. Према привременом билансу само у нападу око стадиона било је 42 погинулих.
У исто време, група нападача упала је у познату салу за концерте "Батаклан" која се налази у 11. париском арондисману, на свега 200 метара од седишта недељника "Шарли ебдо" у коме је почетком године извршен масакр. Непокривених лица, наоружани калашњиковима, тројица терориста отворили су насумичну ватру и почели да убијају публику пола сата после почетка концерта калифорнијске групе "Igls of ded metal". Према сведочењима очевидаца који су успели да побегну, пуцњава је трајала чак петанестак минута.
Људи су беспомоћно бежали из угла у угао, настала је права паника, док су нападачи успели да промене чак по три шаржера. Неки су успели да побегну преко крова. Око 00,30 изнутра се чула и јака експлозија, вероватно од бачене гранате. Терористи, које су преживели описали као веома младе, према првим информацијама су држали најмање стотинак талаца у сали која може да прими 1.500 људи. Специјалци су упали у салу око 00,50 и убили тројицу отмичара. На лицу места затекли су прави хорор и на десетине мртвих. Према првим информацијама, убијено је 70 људи. Испред сале, окупили су се родитељи и пријатељи који су за зебњом ишчекивали вести о својим најдражима. На место напада дошао је иза поноћи и председник Оланд који је обећао немилосрдну борбу

против терориста. 
Нападачи су, такође, стојећи, у ходу, пуцали на госте у баштама, које су петком увече пуне, испред два ресторана у 10. арондисману, а напади су се догодили и у Булевару Волтер, Авенији Република, Улици Шарон, Булевару Бомарше и Улици Биша. Слика по париским улицама је била језива, с испруженим беживотним телима, прекривених чаршавима. Сви напади, осим на стадиону који се налази у Сен Денију, догодили су се у 10. и 11. ароднисману, северно од Сене, у централном делу града.
У последње време, стрчуњаци и власти су најављивали исламистичке нападе, с размерама без преседана, које је, како овде истичу, било немогуће осујетити, уз истицање да превенција има своје лимите. 

Чим се пронела вест, Париз је почео да се празни. Улице овог града су синоћ око поноћи биле аветињски пусте Градоначелница је позвала грађане да остану код својих кућа. Они који су се већ били нашли у граду, опрезно су се враћали својим домовима, најчешће пешке. Многе линије метроа и аутобуса су прекинуте, а делови града затворени за прилаз. Све болнице дежурају, школе и факултети су до даљњег не раде. Председник Оланд се обратио нацији, у земљи је уведено ванредно стање, док су границе Француске потпуно затворене. Додатних 1.500 војника је ангажовано да чува грађане Париза. Француска је у шоку и рату. 


23:37 - ЕВАКУИСАН ОЛАНД

Евакуисан је стадиона Стад Франс, а претходно и председник Франсоа Оланд.

22:14 - НАПАД И У ШОПИНГ ЦЕНТРУ

У шопинг-центру изведен још један напад, јавља Ројтерс. Медији јављају да је број жртава вечерашњих напада порастао на 60.

21:53 - ПУЦЊАВА У КАФИЋУ

У 10. арондисману мушкарац је отворио ватру у кафићу, док су експлозије одјекнуле у близини фудбалског стадиона током меча Француска-Немачка.

02:55 - ПОЖАР У ИЗБЕГЛИЧКОМ КАМПУ

Пожар у избегличком кампу у Калеу, потврдио други човек тог града. За сада није јасно да ле је пожар избио случајно, или је реч о осветничком нападу.

02:47 - НАСЛОВНЕ СТРАНИЦЕ ФРАНЦУСКИХ НОВИНА ПОСЛЕ НАПАДА У ПАРИЗУ



02:29 - ОЛАНД: КРЕЋЕМО У БИТКУ

"Француска је одлучна. Крећемо у битку и бићемо немилосрдни", рекао је француски председник Франсоа Оланд испред концертне хале Батаклан.

02:09 - ОБАМА: НАПАД НА ЧИТАВО ЧОВЕЧАНСТВО

Ово је напад на читаво човечанство , поручио је амерички председник Барак Обама поводом терористичких напада у Паризу.

02:00 - У КОНЦЕРТНОЈ ДВОРАНИ 118 ЖРТАВА

Заменик градоначелника Париза каже да је у концертној сали 118 жртава.
Француски медији јављају да су убијена четири нападача. Још 1.500 војника биће распоређено у Паризу.

01:35 - UGAŠENA SVETLA NA AJFELOVOJ KULI

Na Ajefolovoj kuli su u znak žalosti ugašena svetla.

01:34 - STOLTENBERG: NATO ĆE BITI UZ FRANCUSKU

Sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da će alijansa stati na stranu Francuske i da će se snažno i ujedinjeno boriti protiv terorizma.

01:23 - VUČIĆ ZAKAZAO ZA SUBOTU SEDNCU BIROA ZA BEZBEDNOST

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za subotu u 11 sati vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Razlog je serija terorističkih napada u Parizu, u kojima je ubijeno na desetine ljudi.

01:19 - АМБАСАДОР СРБИЈЕ: НЕ ЗНАМО ДА ЛИ МЕЂУ ЖРТВАМА ИМА ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ

Ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić rekao je za RTS da se za sada ne može znati ima li među žrtvama državljana Srbije.
Ambasada Srbije nalazi se u 16. arondismanu u Parizu i tamo je mirno, kaže ambasador Rajko Ristić za RTS.
Ističe da je srpska ambasada na vezi sa francuskom policijom, ali da se za sada ne zna ima li među žrtvama srpskih državljana. To će se znati tek nakon što se okonča talačka kriza u koncertnoj dvorani Bataklan, kaže Ristić.

01:17 - ЈЕДАН НАПАДАЧ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ЧЛАН ИСИС-а

CNN je naveo da je jedan od napadača uhapšen, kao i da je priznao da je član Islamske države,i da je kao i druga trojica, došao iz Sirije.

01:14 - OPERACIJA OSLOBADJANJA TAOCA GOTOVA

Operacija oslobađanja talaca iz dvorane je gotova, javlja Rojters.

01:09 - ХАОС НА УЛИЦАМА ПАРИЗА


01:07 - ГРАФИКА: МЕСТА КОЈА СУ НАПАДНУТА У ПАРИЗУ

00:56 - ТАОЦИ

Сумња се да је у питању напад бомбаша-самоубице. Француска полиција потврдила је и да су у париском 11. арондисману неидентификовани нападачи узели таоце.